MAASTRICHT
043 325 45 60

MOSZKOWICZ ADVOCATEN

AMSTERDAM

020 626 27 58

Historie

 

Mr. Max Moszkowicz sr. is de oprichter van de familiefirma Moszkowicz Advocaten.

 

Na zijn afstuderen in 1958 heeft hij zich als advocaat gevestigd in Maastricht. Als strafpleiter is hij uitgegroeid tot de bekendste van Nederland. Ook buiten de landsgrenzen is zijn naam een begrip.

 

Hij had veel beroemde en beruchte mensen onder zijn clientèle. Hij wordt geroemd om zijn vakkennis en zijn pleidooien. Hij staat bekend als de man die het strafpleiten in Nederland heeft uitgevonden en vormgegeven. Hij is de grondlegger van wat men “de school-Moszkowicz” in de advocatuur noemt. Een man die bijna een halve eeuw ervaring heeft met misdaad en recht. Een man die niet de misdaad verdedigt, maar de mens achter de misdaad, en die als geen ander kan laten zien dat recht niet altijd rechtvaardig behoeft te zijn en dat de pleger van een misdaad lang niet altijd een slecht mens is.

 

Een legende bij zijn leven dus.

 

Hij is niet alleen meester in de rechten, maar ook meester van het woord. Onder het pseudoniem Mr. Raab schreef hij in het dagblad De Telegraaf wekelijks over zijn belevenissen als advocaat. Bij Uitgeverij BZZTôH verschenen een aantal bundels van zijn hand.

 

Minder bekend is, dat hij ook een zeer bloeiende civiele- en bestuursrechtpraktijk heeft opgebouwd met als resultaat dat Moszkowicz Advocaten is uitgegroeid tot een kantoor met een aparte sector Civiel- en Bestuursrecht naast de sector Strafrecht.

 

 

Maastricht    I    Robert Schumandomein 2, 6229 ES    I    T 043 325 45 60               Amsterdam    I    Teleportboulevard 110,  1043EJ    I    T 020 626 27 58

 disclaimer